Pla formatiu del Club ValldauraEl Club Valldaura ha engegat aquest curs un nou projecte. Es tracta de fer arribar als pares, de forma mensual, el pla formatiu del Club. Per això, rebreu mensualment un document amb suggeriments que volen ser molt pràctics per educar els vos-tres fills. Són els objectius formatius de cada mes del Club. Ens assembla que serà més eficaç si tots, pares i mares en primer lloc i també els preceptors, ens proposem fites simultànies i assequibles en la formació dels nois. Importa molt concretar sempre algun objectiu i seguir-lo. Els documents del pla formatiu també el tindreu a la vostra disposició al lloc web de Valldaura (www.valldaura.org), en un punt de menú de l'apartat Activitats. Desitgem que aquest projecte ens sigui a tots, a vosaltres, a Valldaura, i als nois, de molta utilitat.

 

A continuació, podeu veure un quadre amb els temes de cada mes, i el seu corresponent enllaç:

Objectiu de Juny 2013

Aprofitament de l'estiu

Convivència. Sant Josepmaria

 

 

 

 

Estudi i preparació de l'estiu

Pla formatiu Juny 2013: Aprofitament de l'estiu - Club ValldauraEns trobem a la recta final del curs. Per a la majoria de nois, són moments de tensió ja que s'apropa l'avaluació final. Cal encarar aquest moment amb paciència, encert i intel·ligència.

 

El major enemic de la laboriositat és el temps ple de res, l'ociositat. Si pensem un poc en el que vam fer ahir a la tarda o durant l'últim cap de setmana, pot ser que de seguida ens adonem que són molt poques coses per a tantes hores. Si aprenem a aprofitar de veritat el temps, podrem realitzar moltes coses més. Però per aprofitar el temps cal vèncer-se, sotmetre aquesta tendència que tots tenim a fer el que ens ve de gust i que s'anomena “mandra” encara que vingui disfressada d'activitat.

Objectiu de Maig 2013

Saber acudir a Déu

Pietat. Pla de vida. Eucaristia. Mare de Déu.

 

 

 

 

Pietat i devoció a la Mare de Déu

Pla formatiu Club Valldaura - Maig 2013Comencem el mes de maig, tradicionalment dedicat a la Mare de Déu. És costum entre els cristians omplir aquests dies amb detalls amb la Verge Maria: flors a les imatges, rés del rosari en família, visitar algun santuari marià… Aprofitem-ho per repassar com vivim a casa un clima de pietat.

 

Cada dia més, comprovem que el tracte filial amb Déu és un sòlid fonament per als fills, quan arriben a l'adolescència i xoquen amb les dificultats de l'ambient. I –en això una vegada més- el que compta de debò és l'exemple.

 

Objectiu d'Abril 2013

Treball i laboriositat

Assolir l'hàbit d'estudi. Treball. Fortalesa. El valor de les coses petites.

 

 

 

 

 

El treball ha d'estar ben fet

Pla formatiu Club Valldaura - Abril 2013Qualsevol persona en constant activitat productiva, crida poderosament l'atenció pel seu dinamisme, enginy per tenir una ocupació i l'esforç que té per fer bé les coses. Aquesta inquietud tan evident, no és cap altra cosa sinó el valor de la laboriositat aplicat a la vida quotidiana, la qual cosa significa: Fer amb cura i mirament les tasques, tasques i deures que són propis de les nostres circumstàncies personals.

 

Aquest són els passos que ajudaran als teus fills a treballar amb ordre, aprofitar millor el temps i estar sempre disponible per realitzar qualsevol activitat.

 

Objectiu de Març 2013

Sobrietat. Autodomini

Mortificació. Santa Puresa

 

 

 

 

Atrapats per la xarxa?

 

Pla formatiu Club Valldaura - Març 2013Tots som ben conscients que internet ha obert un munt de possibilitats en la comunicació: notícies, contactes, compres, entrades del teatre… Tot es pot trobar a Internet. Però som igualment conscients que aquesta aportació té el seu preu, de vegades molt car: riscos importants en la formació dels fills. Ens hi juguem massa per fiar-ho tot al progrés tecnològic.

 

Concreteu aquelles metes que us semblin que us poden ajudar més en el vostre cas: