Índex de l`article

O Rico presentant Tal i con es va anunciar, el contingut de la sessió del “Vent de Mestral” d'aquest mes novembre, es va dedicar, finalment, a la projecció del vídeo"Cruzando la noche" sobre el pas dels Pirineus de Sant Josepmaria ara fa 75 anys, comentada pel professor Octavio Rico.

 

El documental, és un relat detallat de la travessia que va fer sant Josepmaria Escrivà l'any 1937, a través de les muntanyes Pirineus. El novembre de 1937, durant la Guerra Civil espanyola, enmig de penoses circumstàncies, sant Josepmaria va haver de fugir del país per seguir amb llibertat la feina de casa apostòliques. Com molts ciutadans, va seguir la ruta que en temps de pau freqüentaven els contrabandistes i en temps de guerra recorria "l'exili". Al final d'aquest article hi trobareu les imatges del documental visionat durant aquesta sessió.

 

El contingut de la sessió ha coincidit temporalment amb la celebració del 75è aniversari del pas de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer per Andorra, el 2 de desembre de 1937. Dels actes que s'han organitzat amb ocasió d'aquest esdeveniment, us informen abastament en aquesta notícia del nostre web.


"Cruzando la noche" és un documental que aborda les circumstàncies que van forçar l'evasió des de Madrid fins a l'arribada al territori neutral d'Andorra. El guió està basat en el llibre del mateix títol, que recull abundants testimonis dels protagonistes i inclou fotografies i escrits redactats durant l'expedició. Un dels autors del llibre és l'Octavio Rico, que comentà la projecció. En algunes dramatitzacions s'han fet servir més peces d'època i objectes que sant Josepmaria va usar en aquells dies de guerra.