Profitosa convivència de pares a Can Baltà (23/11/2013) - Club ValldauraEl passat dissabte, 22 de novembre, els pares del Club Valldaura estaven convocats per viure unes hores de convivència a la Masia de Can Baltà, a Mediona. Finalment una quinzena ens vàrem reunir per passar la jornada en aquest bonic i tranquil indret de l'Alt Penedès.

A l'arribada ens esperava la mestressa, que ens va rebre amb molta amabilitat i afecte. Desprès de visitar una mica la masia, varem iniciar les activitats previstes.

 

 

Profitosa convivència de pares a Can Baltà (23/11/2013) - Club Valldaura

La convivència s'havia convocat per celebrar la clausura de l'Any de la Fe. Aprofundir en el contingut d'aquest esdeveniment era precisament l'objectiu de la Conferència de Mn Xavier Argelich, qui va fer un repàs d'alguns de les principals fites d'aquest període. Des de la convocatòria de l'Any de la Fe, per mitjà de la carta "Porta Fidei" de Benet XVI”, a la clausura del mateix, que va tenir lloc a Roma el diumenge 24 de novembre de 2013, han estat molts i importants els fets que s'han de destacar. La renúncia al pontificat del propi Benet XVI; l'elecció del Papa Francesc; la solemne adoració eucarística en simultània mundial, que va tenir lloc durant la Festa del Corpus Christi, el diumenge, 2 juny de 2013, a les 5 de la tarda, hora local de Roma; la XXXVIII Jornada Mundial de la Joventut, que es va viure del 23 al 28 de juliol del 2013 a la ciutat de Rio de Janeiro (Brasil) i que tenia com a lema "Aneu i feu deixebles entre totes les nacions"; o la Carta Encíclica "Lumen Fidei" del Sant Pare Francesc sobre la Fe, publicada el 29 de juny de 2013; són algunes de les referències que d'aquest. Finalment Mn Argelich va animar als presents a continuar vivint la fe de forma personal i activa, i va recomanar la lectura de les textos i documents relatius a aquest Any de la Fe que ara acaba, com ara l'ebook del Prelat de l'Opus Dei a la cloenda de l'Any de la Fe, o el visionat del video "La fe a los 20", que es poden trobar en els enllaços al peu d'aquesta notícia.

 

Amb posterioritat a la celebració d'aquesta convivència, el Sant Pare Francesc ens ha regalat amb la presentació de la primera Exhortació Apostòlica "Evangelii Gaudium, sobre l'anunci de l'Evangeli en el món actual, la lectura de la qual també és molt recomanable.

 

Profitosa convivència de pares a Can Baltà (23/11/2013) - Club Valldaura

Seguidament, i desprès d'uns minuts de descans, va tenir lloc la xerrada i el debat sobre “L’ús racional de les TIC”. La presentació va anar a càrrec de  Joan Ramon. Van estar moltes les idees que va posar sobre la taula en relació amb aquest tema tant d'actualitat. Els canvis socials, la privacitat, les xarxes socials, les avantatges, els riscos, van estar algunes de les principals preocupacions que poden comportar les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

Profitosa convivència de pares a Can Baltà (23/11/2013) - Club ValldauraFinalitzades les activitats del matí, va arribar l'hora de dinar. Al menjador de la Masia, esperava als assistents una espectacular paella que la mestressa de la casa havia preparat, i que va fer les delícies dels comensals. En el moment de les postres, varem obsequiar a la nostra amfitriona amb un petit obsequi, en mostra de l'agraïment de Valldaura i de tots els assistents.

Durant la tertúlia, varem tenir ocasió de continuar del debat sobre l'ús de les noves tecnologies i de les xarxes socials. També es va parlar de formes de apropar més persones a la labor de formació del Club Valldaura.

Per tancar la jornada, es va projectar un vídeo de la Tertúlia del Prelat de l'Opus Dei, Mn. Xavier Echevarría a Bell-lloc del Pla, Girona, al novembre de 2012.

La jornada va estar intensa i profitosa, i tots els assistents varem coincidir en què el lloc havia ajudat, i molt, a l'èxit de la convivència, que, sense dubte, s'haurà de repetir.

 

Al peu d'aquesta notícia també podeu trobar un àlbum de fotografies de la convivència.

 

 

Documents d'interès

Notícies realaciones

 

Àlbum de fotografies

{pgcooliris id=180|width=530|height=300}