Jornada formativa per a pares del Club ValldauraEl passat divendres 20 de juliol de 2012, va tenir lloc una jornada formativa per a pares. A Can Palmés, ens vàrem trobar pares i amics dels socis del Club Valldaura. A la jornada hi havia dos xerrades previstes. La primera, sota el títol de “L’any de la Fe: la carta Porta Fidei de Benet XVI”, anava a càrrec de Mossèn Xavier Argelich. Durant la seva intervenció, va parlar del començament de l'any de la fe, promulgat pel Sant Pare per a tota l'Església. Aquest esdeveniment començarà el proper 12 d'octubre de 2012, i cal estar preparats per viure amb intensitat.

Mossèn Argelich va dissertar durant 45 minuts sobre la carta apostòlica, Porta fidei; i ens va animar a llegir i a meditar-la. Va recordar també la importància del discurs impartit per Benet XVI a la Universitat de Ratisbona, el dia 12 de setembre de 2006, que portava per títol “Fe raó i universitats. Records i reflexions”. I va insistir també en la necessitats de que els cristians coneguem el contingut del catecisme de l'Església, en la seva versió de compendi o completa.

 

Jornada formativa per a pares del Club Valldaura

 

Durant la segona xerrada, el professor en Carles A. Marmelada ens va explicar a la terrassa el descobriment del Bosson de Higgs, una partícula que confereix matèria a les altres partícules ja conegudes. En Carles havia publicat un interessant article sobre aquest tema en Aceprensa.

 

Amb l'aire fresc de la nit, al Bosson li traiem punta filosòfica, i vam poder reflexionar sobre les relacions entre fe i ciència, ajudats per savis comentaris dels contertulians.

 

Jornada formativa per a pares del Club ValldauraA la jornada no va faltar el seu moment gastronòmic: un sopar en el qual no va faltar de res, tot amenitzat amb bon humor i nombrosos brindis, amb multitud d'al·lusions personals.

 

L'esdeveniment va merèixer la pena, i els organitzadors estan disposats a repetir.

 

 

 

 

 

Documents d'interès