Concelebració Eucarística en l'aniversari del traspàs de Monsenyor Àlvaro del Portillo (23/03/2013) - Club ValldauraEl proper dissabte, 23 de març, es compleix el 19è aniversari del traspàs de Monsenyor Álvaro del Portillo, primer successor de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer al capdavant de l’Opus Dei. El 28 de novembre del 1982, en erigir l'Obra com a prelatura personal, el sant pare Joan Pau II el va nomenar prelat de l’Opus Dei; i el 6 de gener de 1991 el va consagrar bisbe. El Sant Pare Benet XVI va autoritzar el 28 de juny de 2012 el decret de virtuts heroiques, declarant venerable a Mons. Álvaro del Portillo.

 

Amb motiu d'aquest aniversari, tindrà lloc una Concelebració Eucarística, a la Parròquia de la Sagrada Família d'Igualada, el dia 23, a les 11 del matí.

 

Des del Club Valldaura us animen a assistir a la celebració, en record de la persona d'aquesta figura clau a l'història de l'Obra.

 

 

Concelebració Eucarística en l'aniversari del traspàs de Monsenyor Àlvaro del Portillo (23/03/2013) - Club ValldauraBreu biografia:

Monsenyor Álvaro del Portillo va néixer a Madrid (Espanya) l’11 de març de 1914. Era Enginyer de Camins i doctor en Filosofia i en Dret Canònic.

 

Es va incorporar a l’Opus Dei el 1935. El 25 de juny de 1944 va ser ordenat sacerdot, i dos anys després va fixar la seva residència a Roma, on va col·laborar directament amb sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei.

 

El seu servei a l’Església es va manifestar, també, en la dedicació als encàrrecs que li va confiar la Santa Seu i, especialment, en la seva activa participació en els treballs del Concili Vaticà II. El 1975, després de la mort de sant Josepmaria, va ser elegit per succeir-lo en el govern de l’Opus Dei. El 6 de gener de 1991 el Sant Pare Joan Pau II li va conferir l’ordenació episcopal.

 

El govern pastoral del Servent de Déu es va caracteritzar per la fidelitat a l’esperit del fundador i per l’afany d’estendre arreu del món els apostolats de la Prelatura i la crida a la santedat en la vida ordinària.

 

La matinada del 23 de març de 1994, poques hores després de tornar d’una peregrinació a Terra Santa, el Senyor va cridar al seu si aquest servent bo i fidel. El mateix dia, el Sant Pare Joan Pau II va anar a resar davant les seves restes mortals, que ara reposen a la Cripta de l’església prelatícia de Santa Maria de la Pau, a Roma.

 

El Sant Pare Benet XVI va autoritzar el 28 de juny de 2012 el decret de virtuts heroiques, declarant venerable a Mons. Álvaro del Portillo.

 

Vídeo biografia Mons. Álvaro del Portillo

 

 

Concelebració Eucarística en l'aniversari del traspàs de Monsenyor Àlvaro del Portillo (23/03/2013) - Club ValldauraEnllaços d'interès: