Evolucionisme, d'on venim?, nou llibre d'en Carlos Alberto Marmelada Sebastià - Club ValldauraNo és la primera vegada que al lloc web de Valldaura, fent ressó d'un llibre del pare del Club i professor del Col·legi Mestra, Carles Marmelada. En aquesta ocasió es tracta de "Evolucionisme, d'on venim?" que està disponible en format ebook.

 

La resenya del llibre, que es pot trobar en el lloc web de l'editorial Digital Reasons, és la següent:

 

"L'evolució és , sens dubte , la teoria científica que ha estat objecte del major debat entre científics i creients , especialment cristians protestants i musulmans . De vegades , les postures s'han radicalitzat tant que hi ha hagut els qui han volgut utilitzar la teoria de l'evolució com una prova científica del materialisme i , per tant , com un argument racional en contra de l'existència de Déu ia favor de la negació d'un contingut objectiu per part de les creences religioses . Com era d'esperar, la reacció d'alguns creients fonamentalistes ha estat intentar demostrar que l'evolució encara no és més que una teoria , en el sentit d'una mera hipòtesi pendent d'una demostració concloent .

La veritat és que al llarg del segle XX han estat moltes les branques de la biologia que han aportat dades que confirmen el fet evolutiu . Actualment , els científics no discuteixen si l'evolució és una cosa real o no, sinó com ha succeït i quins són els mecanismes que la regeixen . Però el que l'evolució biològica hagi estat i sigui un fet real de la Natura no invalida en absolut el valor objectiu de les creences religioses . Aquest llibre tracta , precisament , de l'estudi del sorgiment i desenvolupament de la teoria de l'evolució, l'anàlisi dels coneixements científics actuals sobre l'evolució humana i de la compatibilitat entre la teoria científica de l'evolució i aquestes creences .

Carlos Alberto Marmelada és autor prolífic en temes d'evolució humana , antropologia i divulgació científica . Ha estat professor associat de la UIC i director del Departament d'Evolució Humana del Govern Autonomo de Múrcia."


Enllaços relacionats: