Josep Miquel MindanL'antic soci de Valldaura, Josep Miquel Mindan participa al concert de la nova missa de Sant Bartomeu

 

S’estrena per la Festa Major d’Igualada una nova composició musical per a solemnitzar l’ofici en honor a Sant Bartomeu, partó de la ciutat.

 

Josep Miquel Mindán, antic soci del club, ha participat de manera molt activa en aquest projecte.


Concert de Sant BartomeuEl passat dimarts 24 d’agost, festivitat de Sant Bartomeu, va tindre lloc a la Basílica de Santa Maria l’estrena, en versió de concert, de la Missa en honor a Sant Bartomeu d’Igualada. Aquesta iniciativa va néixer fa ja un parell d’anys amb la voluntat de tindre una música pròpia per a solemnitzar l’ofici de Festa Major a la nostra ciutat. Es dóna el cas que no hi ha cap missa dedicada a l’advocació del nostre Sant patró . Per aquest motiu es va encarregar a Jordi Marcé la composició d’una peça que acompanyés la litúrgia de la missa. El resultat consta de vuit parts: Introit, Kyrie, Glòria, Crec en un Déu, Al·leluia, Sanctus, Anyell de Déu i Cant de Comunió.

L’estrena es realitzà en versió de concert (sense missa celebrada) i comptà amb la participació d’un cor format especialment per a l’ocasió amb cantaires de diverses formacions corals igualadines. Els solistes van ser: Assumpció Linares (Soprano), Carles Prat (Tenor) i Joan Eudald Castelltort (Tenor). L’acompanyament a l’orgue va ser interpretat pel prestigiós organista igualadí Joan Paradell que treballa des de fa anys com a organista de Santa Maria la Major a Roma. Tots ells sota la direcció musical de Josep Miquel Mindán.

L’èxit de la iniciativa va quedar palès en la nombrosa presència de públic que va assistir a l’acte, posant a prova l’aforament màxim de la basílica . El nombrós públic i el rector de les parròquies del centre, Mossèn Josep Massana, van celebrar de veure l’església tan plena i comprovar que la devoció a Sant Bartomeu segueix viva a la ciutat i amb gran participació de jovent igualadí.