"La razón de la alegría", al Vent de Mestral (01/03/2013)  - Club ValldauraDivendres 1 de març de 2013, el Vent de Mestral havia convocat la sessió corresponent del mes de febrer. El ponent, en Martín Rodríguez Sol, havia triat el tema “La razón de la alegria”, per tancar la trilogia de conferències amb les que ha participat. Les dues anteriors, la primera sobre el dret natural i l'home, i la segona sobre l'home cristià, havien estat molt interessants i concorregudes. Aquesta tercera, ho ha estat nogensmenys.

 

En Matín Rodríguez, desprès d'enllaçar el tema de la sessió amb els de les dues anteriors (esser home, esser cristià i esser sant), va explicar l'estreta relació entre l'alegria, fonamentada en la filiació divina, i la felicitat. Amb nombroses cites, tant ascètiques (Joan Pau II, Sant Josepmaria Escrivá, Jesús Urteaga, etc) com a literàries (CS Lewis, G. K. Chesterton, Anne-Dauphine Julliand, entre d'altres), va portar als assistents cap la raó de l'alegria, que, per un cristià, va dir, té forma de creu.

 

 

"La razón de la alegría", al Vent de Mestral (01/03/2013)  - Club ValldauraTambé va proposar emplenar de vida els dies, ja que no podem conèixer si tenim encara dies de vida. I sempre tenir present que el que compte és arribar a la meta, i que per aconseguir-la, cal entrenar-se.

 

Finalment va indicar deu accions per estar sempre alegres, amb l'objectiu de fer feliços als altres.

 

La sessió, com ja és tradició, va finalitzar amb un sopar, durant el qual es van poden comentar entre els assistents alguns aspectes de la conferència i altres temes d'actualitat.