Boletada familiar Club Valldaura 2012I és que no es pot lluitar contra els elements. La setmana anterior a la data fixada per anar a la boletada familiar del Club Valldaura d'aquest any, el diumenge 28 d'octubre, la pluja intensa va estar la protagonista meteorològica. I, a sobre, divendres va començar una onada de fred. Tot plegat, va fer que el nombre de famílies inscrites per participar en aquesta tradicional activitat de Valldaura, no fos gaire elevat. Això va obligar al Comitè de gestió del Club a prendre una decisió sobre el programa inicialment previst. Calia cercar un lloc tancar per dinar. Per això van decidir que es prepararia la paella i faríem el dinar al Col·legi Mestral. Un cop pressa aquesta decisió, modificar la resta del programa era més senzill. Els professionals, van matinar com tenien previst i van anar als voltants de Pons a la cerca de bolets. Un altre grup, nois i monitors del Club, van decidir anar en bicicleta, i combatre l'intens fred pedalant per alguna ruta de la comarca. Pujar fins el nucli vell de Santa Margarida de Montbui, i continuar pel camí que puja fins La Censada. I un tercer grup, amb algunes famílies, van anar a La Llacuna, per donar un tomb pels boscos de la carretera de Pontons.

 

 

Boletada familiar Club Valldaura 2012Les perspectives pels boletaires eren prometedores, ja que les pluges de les setmanes anteriors, semblava que havien facilitat el naixement de l'apreciat “aparell esporífer o carpòfor de diversos fongs superiors o macromicets (basidiomicets i ascomicets), de mida grossa, mitjana o simplement visible, que consta generalment d'un casquet esfèric o barret sostingut per un peu vertical o cama”. Aquestes perspectives havien estat confirmades in situ per alguns pares del Club que el dijous 25, s'havien desplaçat fins al voltants del lloc inicialment elegit per la cerca dels bolets (Organyà), i van baixar amb els seus cistells plens a vessar. A l'àlbum de fotografies que acompanya aquesta crònica podeu veure la fotografia de la seva caça.

 

Boletada familiar Club Valldaura 2012Però aquestes perspectives no es van veure complides. Tant els professionals com les famílies van acabar el seu respectiu passeig pel bosc amb els cistells gairebé buits. Però amb la satisfacció que sempre dóna el contacte amb la natura, especialment en un dia molt assolellat, encara que fred i ventós.

 

Finalment, tots ens van trobar a Mestral, on també es van sumar algunes altres famílies per participar al dinar. Sota el porxe, Manel F i Mateo T havien escampat els seus estris i preparaven la paella pels 35 comensals. El procés de preparació va estar objecte d'un seguiment fotogràfic específic, el resultat del qual podeu veure en l'àlbum de fotografies.

 

Naturalment, la paella estava deliciosa, com prova el fet de que no quedés ni una mica d'arròs. Tothom comentava l'encert del canvi de pla, ja que menjar a l'aire lliure un dia tant fred, no és tant agradable. Mentre compartíem les postres, que havia portat cada família, van tenir ocasió de xerrar de forma distesa, comentant les incidències i anècdotes de la jornada, i planificant les futures activitats del Club.

 

Un any més, a la boletada familiar del Club Valldaura, no va faltar la paella!!.

Àlbum de fotografies


{pgcooliris id=140|width=530|height=300}