Universitaris de Valldaura a Roma, a l'UNIV 2013Alguns universitaris socis de Valldaura hem passat, un any més, la Setmana Santa a Roma. L'objectiu del viatge era la participació en el Congrés de l'UNIV de 2013, entre els dies 22 de març i l'1 d'abril. Han estat uns dies molt intensos, des de totes les perspectives. I de ben segur, les experiències viscudes, romandran molt de temps en les nostres memòries.

 

El viatge en autocar des de Barcelona a Roma, encara que llarg, no deixa de ser un bon pròleg del que havíem de viure aquells dies. També vam tenir l'ocasió de visitar la històrica ciutat de Pisa, i la seva cèlebre torre.

Universitaris de Valldaura a Roma, a l'UNIV 2013Un cop a Roma, les activitats pròpies de les celebracions de Setmana Santa, les varem combinar amb activitats culturals i amb l'assistència a alguna de les conferències del Congrés UNIV. Així, varem tenir la sort d'assistir a la Santa Missa a Sant Pere del Vaticà, visitar les catacumbes de Sant Calixt, i estar presents l'Audiència amb el Sant Pare Francesc. També varem gaudir de la tertúlia amb el Prelat de l'Opus Dei a Cavabianca. La participació als Oficis del dijous i divendres i a la Vigília Pasqual de dissabte, a Santa Maria sopra Minerva, van estar moments molt importants i centrals en aquests dies que varem passar al centre de la cristiandat. Especialment emotiva va ésser i la benedicció “Urbi et Orbi” del Sant Pare Francesc a l'explanada del Vaticà.

 

Sense dubte, la ciutat que té un major poso cultural és Roma. Per això, les activitats culturals que hem tingut l'oportunitat de realitzar aquest dies són molt nombroses: visites al Camp Marzio, als Museus Vaticans, a Villa Tevere, la visita a peu per Roma la vella, la visita a las basíliques romanes o al Quirinale. Sant Pau Extramurs, Santa Maria la Major, l'Esglèsia de la Santa Croce, la Piazza Navona, la Piazza Spagna o la Fontana di Trevi, o les vistes des de la cùpula del Sant Pere del Vaticà, estan encara en les nostres retines.

 

Entre les activitats destacades, la participació en alguna de les conferències i debat entre universitaris de tot el món que participaven en l'edició 46.del Fòrum UNIV 2013, i que girava en torn al tema "Descobrir la identitat humana en el món digital".

 

Finalment, també serà difícil d'oblidar l'assistència al Show internacional d'universitaris a Cavabianca, amb participació de joves de tots els racons del món.

 

Sense dubte, aquest dies a Roma, la ciutat eterna, han estat una experiència molt enriquidora.

 

Àlbum de Fotografies

{pgcooliris id=162|width=530|height=300}