El Racò de l'Olivera

Si per al Club Valldaura té importància la formació dels socis, encara té més importància la formació dels pares dels socis. Perquè aquesta formació sigui relament útil, cal que els pares i el Club vagin en la mateixa direcció. Per aconseguir aquesta confluència, el Club ofereix als pares l'oportunitat de formar-se humanament i cristiana.

En un ambient familiar, molts són els mitjans disponibles per obtenir aquesta imprescindible formació: xerrades de formació, recessos mensuals, plàtiques, direcció espiritual, col·loquis.

 

 

Xerrades de formació

Les xerrades de formació tracten de temes doctrinals i d'actualitat, i s'adrecen als pares dels socis del club, com també als seus amics i familiars. Tenen lloc els segons dijous de cada mes a la seu del Club.

 

Recés mensual

Activitats formatives per a pares

La necessitat de disposar d'unes hores cada mes per reflexionar i meditar sobre el nostre caminar i la nostra vida, aporta importants beneficis. Per als pares hi ha cada mes quatre recessos per facilitar l'assistència:

  • El primer a la seu del Club, el primer dijous de cada mes, entre 3/4 de 2 del migdia i 2/4 de 5 de la tarda, amb el dinar inclòs.
  • El segon al Col·legi Mestral, el primer dimarts de cada mes, de les 8 de la tarde a 1/4 de 10 del vespre.
  • El tercer a la Parròquia de la Sagrada Família, el tercer dimarts de cada mes, de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.
  • El quart a la Parròquia de Crist Salvador de Martorell, el quart dijous de cada mes, de 3/4 de 8 a 9 del vespre.
Conferències i col·loquis

Per complementar les activitats formatives periòdiques, des de Valldaura s'organitzen amb freqüència conferències i col·loquis. Algunes tenen ja tradició, com les trobades al Racó de l'Olivera, a Collbató. Allí es va celebrar, el passat 3 de juliol de 2009, el darrer col·loqui, dirigit per en Jordi Cervós Navarro, Rector emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya i Creu de Sant Jordi. Les fotografies del col·loqui les pots veure a l'àlbum.

També al mes de julio de 2009, però en aquesta ocasió a Sant Martí de Tous, hi va haver una xerrada col·loqui, sota el títol "Del enamoramiento al amor: un recorrido humano", a càrrec de Javier Vidal Quadras. Pots veure tant les fotografies de la xerrada com el contingut de la conferència.

Al setembre de 2008 va tenir lloc a la seu del Club una de les conferències , que va estar a càrrec del Doctor August Brossa, i el seu títol era "L'avortament a Espanya". Ajudat d'una presentació, el doctor va defensar la vida del nasciturus i va criticar durament la modificació legislativa que es pretén aprovar en l'actual govern. Si vols, pots veure o descarrgar la presentació (5MB).