<<  Abril 2020  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Butlletí electrònic Valldaura

Subscriu't!
Política de protecció de dades

Activitats familiars

Valldaura, de romiatge familiar a Veciana (01/05/2013)

Valldaura, de romiatge familiar a Veciana (01/05/2013)El passat dimecres, 1 de maig de 2013, el Club Valldaura va complir, un any més, amb una de les activitats familiars més boniques i arrelades: el romiatge a la Mare de Déu. Un bon grapat de famílies ens vàrem reunir per anar a visitar una ermita de la Verge Maria. Així, desprès de participar de la Santa Missa dominical, a l'oratori de Valldaura, ens vàrem traslladar cap al Casal de la Salle, a la carretera de Calaf a Sant Guim, al terme municipal de Veciana, on hi ha una senzilla però bella ermita, consagrada a la Mare de Déu de Lourdes, on vàrem resar el rosari, deixant als peus de la imatge les intencions de totes les nostres famílies.

Desprès, vàrem aprofitar per gaudir de l'extraordinari entorn natural d'aquest bonic paratge, com podeu apreciar en les fotografies que acompanyen aquesta notícia, tot dinant i passant una estona veritablement familiar i entranyable.

 

El primer romiatge


Valldaura, de romiatge familiar a Veciana (01/05/2013)El romiatge a la Mare de Déu durant el mes de maig és un costum que Sant Josepmaria Escrivá de Balaguer, va establir de forma natural, com s'explica al llibre "La fundación del Opus Dei", escrit per John F. Coverdale, en el qual narra la història del Opus Dei fins 1943.

El 2 maig 1935 van agafar el tren de Madrid a Àvila i a continuació van caminar els quatre quilòmetres fins al santuari. Van resar 5 misteris del Rosari durant el camí. El santuari es veia al lluny, dalt d'un petit turó. En un moment donat, però, el van perdre de vista uns instants. Escrivà va convertir aquest episodi en una paràbola de la vida espiritual: "Així fa Déu amb nosaltres moltes vegades. Ens mostra clar la fi, i ens el dóna a contemplar, per afirmar-nos en el camí de la seva amabilíssima Voluntat. I, quan ja estem a prop d'Ell, ens deixa en tenebres, abandonant aparentment. És l'hora de la temptació: dubtes, lluites, foscor, cansament, desitjos de tombar al llarg ... Però, no: endavant. L'hora de la temptació és també l'hora de la Fe i de l'abandó filial en el Pare-Déu. ! Fora dubtes, vacil·lacions i indecisions! He vist el camí, el vaig emprendre i el segueixo".

En tornar de Sonsoles, Escrivà va establir el costum que tots els anys els fidels de l'Opus Dei honrarien a la Verge d'aquesta manera al mes de maig: amb un romiatge senzilla i penitent, feta en un petit grup, per tal d'ajudar a tots a tenir més devoció a Santa Maria.

 

Àlbum de fotografies

{pgcooliris id=164|width=530|height=300}