Un any més, Valldaura present a la convivència de Fàtima - Club ValldauraI és què, de la mateixa forma que ja fa un bon nombre d'anys, alguns socis del Club Valldaura van decidir passar els dies de vacances de la Setmana Santa a la Convivència del MIF a Fàtima-Ourém. Aquest any, l'activitat es va programar del 23/03/2013 al 31/03/2013, i, com és habitual, estava adreçada als nois de tercer i quart d'ESO i primer de Batxillerat. Com és també habitual, l'oferta de contingut estava composada de molts plans diferents.

El principal, naturalment, era el de viure la Setmana Santa. El lloc i l'ambient són ideals. La participació en els Oficis propis d'aquestes dies i viure uns dies ben a prop de la Mare de Déu de Fàtima són els dos trets destacats en aquest sentit.


Un any més, Valldaura present a la convivència de Fàtima - Club ValldauraDe la banda esportiva, el Campionat internacional de futbol-11 ocupa un lloc preeminent, amb la participació, en aquesta edició, de 40 equips, distribuïts en 10 grups de quatre equips cadascun. La primera fase es var jugar pel sistema de lliga a una volta dins de cada grup. En aquesta primera fase els partits duraven dos temps de 30 minuts cadascun. La competició és totalment professional, i els partits es disputes sobre camps de gespa natural i artificial.

La segona oferta esportiva és el Campionat internacional de futbol-sala. En el torneig d'aquest any han participat 20 equips, distribuïts grups. La primera fase es va jugar pel sistema de lliga a una volta dins de cada grup, amb partits que duren dos temps de 20 minuts cadascun. Aquesta competició d’alt nivell, en la ha participat l'equip del Club Valldaura, té lloc en poliesportius de la zona.

Un any més, Valldaura present a la convivència de Fàtima - Club ValldauraEl torneig fe bàsquet completa l'oferta esportiva d'aquesta convivència.

Molt interès entre els participants en la convivència desperta el Certamen de vídeo. En l'edició 2013 es van presentar un total de 18 curtmetratges i 20 peces de 88 segons amb una qualitat excel·lent. El Club Valldaura va presentar al MIF International Festival of Short Films el curtmetratge "Casting". i, va portar a Igualada tres premis: al director revelació, Miquel Nafría; el premi especial del jurat, i el premi a la tercera millor pel·lícula. Dediquem una notícia específica del nostre web a la participació de Valldaura en aquest certamen.

No falta tampoc a Fàtima l'àmbit més cultural, amb la celebració del concurs cultural Quiz Europe, que ha fet les delícies d'aquells als que els hi agraden més aquest tipus d'activitats.

Un any més, Valldaura present a la convivència de Fàtima - Club ValldauraTambé ha hagut excursions que tenien l'objectiu de que els participants adquirissin un coneixement directe de la cultura portuguesa, de la seva arquitectura històrica i de la seva gent.

La solidaritat està molt unida al MIF. Per això tots els anys s'aprofiten aquests dies de Setmana Santa per fer visites en grup a una residència en què viuen persones malaltes. Aquest centre és el de les Misericòrdies Joan Pau II. La companyia i l'ajuda a persones amb mobilitat reduïda a l'hora del menjar, són suficients motius perquè aquests malalts, joves i ancians, passin una estona agradable. Els torns per a les visites dels grups estaran disposats amb suficient antelació. És una oportunitat única per viure una experiència gratificant.

Durant els dies de la convivència també es va celebrar el Fòrum d’activitats socials, en el qual els clubs juvenils presenten a Fàtima les iniciatives que fan arreu d’Espanya per ajudar tanta gent i fer joves més solidaris.

La completa oferta d'aquesta singular convivència, un any més, ha complert totes les expectatives. Ja esperem, fent el compte enrere, l'edició de l'any vinent.

 

Enllaços d'interès

 

Àlbum de fotografies Fàtima 2013

{pgcooliris id=163|width=530|height=300}