<<  Abril 2020  >>
 Di  Di  Di  Di  Di  Di  Di 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Butlletí electrònic Valldaura

Subscriu't!
Política de protecció de dades

Notícies Nivells

Una gran jornada al CRARC, prenent consciencia de la protecció d'animals

Una gran jornada al CRARC - Club ValladuraSaps què fan amb alguns animals que la gent té a casa, creixen i ja no els poden tenir? Saps que es fa d'alguns animals que els seus propietaris abandonen alegrement? Saps que tenim espècies d'animals invasores que acaben amb la nostra fauna autòctona? Saps quines són les diferències entre un amfibi i un rèptil? Nosaltres si!. Gràcies a la visita que van fer al CRARC de Masquefa.

 

Un bon grapat de socis de Valldaura i amics van anar dissabte 15 d'abril de 2012 al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèpitls de Catalunya, situat a Manresa.

El CRARC és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna silvestre amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental. I en les seves intal·lacions. Es va crear l'any 1992 i és l'únic centre de recuperació de fauna salvatge de l'Estat especialitzat en amfibis i rèptils.

 

Una gran jornada al CRARC - Club ValladuraDurant la nostra visita, ens van atendre molt bé i una especialista del centre ens va explicar un munt de coses sobre el fabulós món dels rèptils i amfibis. I van ternir l'ocasió de veure, observar i, fins tot, tocar, diferents espècies de quelonis, sauris i ofidis dels reben atenció a les seves dependències. Alguns són objecte de projectes específics, com la tortuga mediterrània, reintroduïda al Parc Natural del Garraf o de la Serra de Montsant dins un pla general que coordina la Generalitat de Catalunya.

 

També en van explicar alguns dels seus treballs de recerca sobre reproducció, malalties, biometria, comportament, paleontologia, etc, que han generat diverses ponències en congressos i articles en revistes científiques. I ens van insistir molt en la importància de prendre consciencia del que significa la protecció d'animals.

 

La jornada la van arrodonir dinar amb un bonic parc de Masquefa, i amb una bona estona de jocs i esport.

 

Veure l'Àlbum de fotografies