“Les estades de don Álvaro del Portillo a Catalunya”, la interessant conferència d'en Josep Masabeu (11/06/2014) - Club ValldauraAmb la sala de la casa rectoral de la basílica de Santa Maria d'Igualada plena de públic, una setantena de persones van escoltar la conferència de l'historiador i pedagog Josep Masabeu, president del Braval (un projecte de solidaritat que comença el 1998 al barri del Raval de Barcelona, on es promou el voluntariat social; es cerca l'èxit escolar, incrementant en els joves la motivació per fer els estudis obligatoris i l'interès per accedir als superiors, i s'impulsem actuacions que condueixen a la inserció laboral).

 

 

En Josep Masabeu, que ha fet la recerca històrica i ha documentat les 37 vegades que va estar el proper beat a terres catalanes. Entre d'altres, va interessar al públic assistent la relació de Del Portillo amb l'abat Escarré i el monestir de Montserrat; o el fet que comprengués bé el català, ja que havia llegit 'Blanquerna' de Ramon Llull quan tenia només 14 anys.

 

“Les estades de don Álvaro del Portillo a Catalunya”, la interessant conferència d'en Josep Masabeu (11/06/2014) - Club ValldauraEl conferenciant va explicar que la primera estada d'Álvaro del Portillo en aquestes terres va ser amb motiu de l'Exposició Universal de 1929, quan tenia 15 anys, i no va tornar fins després de la guerra civil, quan el 1939 el destacament d'enginyers del qual era oficial va ser traslladat a Olot.

 

També va esmentar que el 1975 Álvaro del Portillo va ser escollit per unanimitat successor de sant Josepmaria al capdavant de l'Opus Dei, i que a partir de llavors, i fins que va morir el 1994, Álvaro del Portillo va realitzar 16 visites a Catalunya. D'aquestes Josep Masabeu va destacar les de 1982, amb tertúlies a l'escola esportiva Brafa, i la de 1989 amb una gran trobada al camp de futbol del col·legi Viaró.

 

La conferencia, celebrada el passat dimecres 11 de juny, s'emmarcava dins la commemoració del centenari del naixement d'Álvaro del Portillo, amb motiu del qual també s'havia instal·lat una exposició amb fotografies i textos sobre la seva figura a la mateixa casa rectoral, que es podia visitar durant aquella setmana.

Àlbum de fotografies

{pgcooliris id=197|width=530|height=300}

 

Notícies relacionades