Sant Josepmaria en Andorra al desembre de 1937De tots és coneguda l'estreta relació del Club Valldaura amb el Camí d'Andorra, que va seguir sant Josepmaria acompanyat pels primers fidels de l'Opus Dei, en la seva fugida cap a la llibertat al novembre de 1937, en plena guerra civil. Recordareu que aquesta relació es va acréixer amb motiu de la construcció, per part d'uns pares del Club, d'un ponts de fusta, per tal de facilitar el creuament del riu Arabell en un tram d'aquest camí.

 

Segurament també teniu present que aquest any es compleix el 75è aniversari del pas de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer per Andorra. Són nombroses les celebracions commemoratives d'aquest esdeveniment, que s'han anat celebrant mesos enrere. Ara s'apropen les darreres d'aquestes celebracions, de les qual us volen informar en aquest notícia.

 

 


 

En primer lloc, el proper dia 17 de novembre de 2012, tindrà lloc la Festa de la ''Trobada de la Rosa'', en Pallerols de Rialb, en el seu 75è Aniversari. Podeu trobar tots els detalls d'aquesta bonica Festa al lloc web de l'Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, en aquest enllaç.

 

Com ja sabeu, amb aquesta festa es vol recordar el fet de què sant Josepmaria Escrivà va trobar, a l'interior de l'església de Pallerols, una rosa de fusta daurada que l'omplí de pau, quan estava ple de dubtes i forts patiments interiors per si estava complint, o no, la voluntat de Déu marxant cap a Andorra.

Festa de la Trobada de la Rosa a Pallerols 17-11-2012

 

L'horari de la Festa és el següent:

 • 12,30   Processó amb la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
 • 13,00  Missa a l'església de Pallerols. Mons. Joan Enric Vives, arquebisbe d'Urgell,presidirà la concelebració de l'Eucaristia
 • 14,00   Absoltes pels difunts de Pallerols
 • 14,30   Dinar per les rodalies de Pallerols
 • 16,00   Rosari a l'església de Pallerols i en acabar veneració de les relíquies de sant Josepmaria

 

 


I en segon lloc, els actes centrals de la commemoració del 75è aniversari de l'entrada de sant Josepmaria al Principat d'Andorra el dia 2 de desembre de 1937. Per celebrar aquest aniversari, estan previstos diferents actes, els detalls dels quals, que es troben al lloc web del Camí de Pallerols s'indiquen seguidament:

 

 

 • Dia 1/12/2012, de les 12.00 a 12.45 hores. Benedicció d'una escultura de sant Josepmaria en l'església de Sant Julià de Lòria. Oficiaran la cerimònia l'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan Enric Vives i el Prelat de l'Opus Dei, Mons. Javier Echevarría.
 • Imatge de Sant Josepmaria a l'església de Sant Julià de LòriaDia 1/12/2012, de les 16.30 a 17.30 hores. Celebració de la VI Jornada de Caminos de Libertad a través de los Pirineos. Aquest any, la jornada porta per títol "El paso de san Josemaría por Andorra, en el año 1937". La jornada tindrà lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, a la Plaça del Poble, d'Andorra la Vella. El programa de la jornada preveu alguns parlaments, la projecció d'un vídeo, i una intervenció de Monsenyor Javier Echevarría, qui parlarà dels seus records sobre sant Josepmaria, el pas dels Pirineus i Andorra. La clausura de la VI Jornada està prevista per les 17.30, i anirà a càrrec de l'Arquebisbe de Urgell, Mons. Joan Enric Vives.
 • Dia 2/12/2012, de les 00.00 a les 08:00 hores. Caminada nocturna. Els participants podran reviure la última etapa del camí que va fer sant Josepmaria la nit de l'1 al 2 de desembre de 1937, des de las Roques de la Caubella (Cal Roger) fins Sant Julià de Lòria. La sortida de de Cal Roger està prevista a las 12 de la nit del dia 1 de desembre i es calcula l'arribada a Sant Julià de Lòria a las 8 del matí del 2 de desembre. A l'arribada a Sant Julià de Lòria, tindrà lloc un esmorzar, i es lliuraran records de participació.

 


Altres informacions d'interès:

 

 • El dia 1 de desembre es celebraran en l'església de Sant Julià de Lòria, dues misses (la pròpia de sant Josepmaria) de acció de gràcies. La primera serà a las 13.15 hores i la segona a las 19.30 hores.
 • Per assistir als actes, és necessària una invitació personal. Per això, les persones interessades en participar en algun d'aquest actes commemoratius, poden posar-se en contacte amb l'August B o amb l'Octavio R, que facilitaran les invitacions.
 • Per conèixer més detalls sobres els actes commemoratius, es pot visitar el lloc web de la l'Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra,. En aquest web es pot trobar els programes dels actes, imatges de la escultura que es beneirà, una entrevista con la escultora de la imatge, horaris,informació sobre hotels, restaurants, aparcaments, viatges organitzats, etcètera.

 

Excursió del Club Valldaura als ponts sobre l'Arabel del Camí d'AndorraNotícies i enllaços d'interès: