Sant Josepmaria Escrivà té una imatge a la Basílica de Santa Maria d’Igualada

L’acte de benedicció de la nova talla va tenir lloc el dia 25 de juny de 2010, a les vuit del vespre

Benedicció imatge Sant JosepmariaEl rector de la Basílica de Santa Maria d’Igualada, mn. Josep Massana, va beneir el prassat divendres 25 de juny, a les 8.00 del vespre, una imatge de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei, que s’ha col·locat en un altar lateral del temple.

L’acte va tenir lloc al final de la Missa de vuit, on se celebrà la festivitat de sant Josepmaria, que s’escau com cada 26 de juny, el mateix dia en què morí el sant l’any 1975.

La iniciativa de posar la imatge d’aquest sant del segle XXI ha sorgit d’un grup de fidels de la parròquia amb el suport del mateix rector, als quals s’han sumat altres persones que hi han contribuït amb donatius.

L’escultura -una talla en resina-fusta policromada- és obra de l’artista Agustín de la Herrán (Bilbao, 1932).

Benedicció imatge Sant JosepmariaSant Josepmaria Escrivà nasqué a Barbastre el 1902 i morí a Roma el 1975. Joan Pau II el va canonitzar el 6 d’octubre de 2002, i el va anomenar ‘el sant de les coses ordinàries’, perquè per inspiració divina fundà l’Opus Dei, que difon el missatge que la feina i les circumstàncies quotidianes són ocasió de trobada amb Déu, de servei als altres i de millora de la societat.