Interesant conferència de l'Octavio Rico: El passat dijous 23 de gener de 2014, es va celebrar l'habitual sessió del Vent de Mestral. La sessió anava a càrrec de l'Octavio Rico, Catedràtic de Biologia i Geologia de l'IES Joan Mercader, d'Igualada, i tenia per títol “Educar a través del cine”. Tant el tema com el ponent prometien i la sessió va complir plenament les expectatives dels assistents.

 

El tema destacat de la xerrada va estar la influència del cinema en la vida de les persones, i per això la necessitat d'utilitzar tots els mitjans a l'abast per utilitzar correctament aquesta eina per educar. L'Octavi va recordar que per realitzar aquesta tasca educativa, cal aprofitar els instruments i recursos que hi han a l'abast.

La conferència, que va estar plena d'anècdotes i petits talls de pel·lícules, va transmetre als presentes l'enorme potencial educatiu de l'anomenat Setè Art, i també de la televisió, i la importància d'una correcta utilització del mateixos.

 

Com a conclusió, l'Octavio va insistir en què hem d'aprendre a veure, i després ensenyar a veure els nostres fills les pel·lícules i telesèries amb una mirada crítica, selectiva i enriquidora.

 

Pel seu interès, us deixem aquí la presentació utilitzada per l'Octavio Rico durant la seva xerrada, així com els enllaços a alguns dels recursos que va citar durant la mateixa.


 

"Educar a través del cine", de Octavio Rico, al Vent de Mestral (23/01/2014) - Club Valldaura from Pedro Vizuete Mendoza